Μη χάσετε σήμερα!

Σίδηρος

Σίδηρος & Συμπληρώματα Διατροφής Σιδήρου. Βρείτε πρώτα εδώ συμπληρώματα σιδήρου και ενισχύστε την ενέργεια σας.

Άνοιγμα επιλογών φίλτρων
✖ Κλείσιμο επιλογών φίλτρων
Εταιρίες

Σίδηρος για την καλή οξυγόνωση των κυττάρων

 

Ο σίδηρος ως μέταλλο βρίσκεται σε αφθονία και αποτελεί το σημαντικότερο μέταλλο για τις περισσότερες μορφές ζωής και κυρίως στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι πολύ σημαντικός για την μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα και στην πρωτείνη. 

 

Απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη των κυττάρων. Η έλλειψη του περιορίζει την μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα και δημιουργεί την κούραση, την κακή απόδοση στην δουλειά  και σε κάθε δραστηριότητα μας μέσα στη μέρα. 

Το μεγαλύτερο μέρος του σιδήρου που βρίσκεται στο σώμα το συναντάμε στην αιμογλοβίνη η οποία είναι μια πρωτείνη στα κύτταρα του αίματος και μεταφέρει το απαραίτητο οξυγόνο στους ιστούς. Το δεύτερο και μικρότερο μέρος σιδήρου, βρίσκεται στην μυογλοβίνη που πρόκειται επίσης για μια ακόμα πρωτείνη που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή οξυγόνου στους μύες αλλά και στα ένζυμα που είναι απαραίτητα για τις βιοχημικές αντιδράσεις. Ο σίδηρος ακόμα, εντοπίζεται και στις πρωτείνες που είναι υπεύθυνες για την αποθήκευση του ίδιου του σιδήρου που θα μεταφέρουν αργότερα στο μέλλον τον σίδηρο στο αίμα.

 

Το ποσοστό του σιδήρου που βρίσκεται στα τρόφιμα και είναι ικανό προς χρήση απο το σώμα μας, επηρεάζεται απο την κατάσταση σιδήρου του ίδιου του ατόμου. όπως επίσης, και ποιά ακριβώς είναι η μορφή του σιδήρου, δηλαδή, αν πρόκειται για αιμοσίδηρο ή όχι. Ο αιμοσίδηρος μπορεί να απορροφηθεί καλύτερα ενώ η αφομοίωση του δεν επηρεάζεται απο άλλους διατροφικούς παράγοντες.

 

Η προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη RDA της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον γενικό πληθυσμό έχει τεθεί σε 15 g / ημέρα. 

 

Κάποια ακόμη συστατικά που βρίσκονται στα τρόφιμα, όπως άλλα μέταλλα, βιταμίνες κλπ, που βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό την απορρόφηση του σιδήρου. Τα κυριότερα είναι η Βιταμίνη Α, η Βιταμίνη C, ο Χαλκός, το Ασβέστιο, οι Τανίνες, οι Πολυφαινόλες και τα Φυτικά οξέα.

 

Ποιο ειναι το καλυτερο συμπληρωμα σιδηρου
συμπληρωμα σιδηρου φαρμακειο
χαπια σιδηρου μαρκες
Φυσικα συμπληρωματα σιδηρου
Συμπληρωμα σιδηρου για παιδια
Χαπια σιδηρου παχαινουν
συμπληρωμα σιδηρου για παιδια
συμπληρωμα σιδηρου με φολικο οξυ
συμπληρωμα σιδηρου και καφεσ
συμπληρωμα σιδηρου σε σκονη
συμπληρωμα σιδηρου παχαινει
συμπληρωμα σιδηρου φυτικο
συμπληρωμα σιδηρου και θηλασμοσ
συμπληρωμα σιδηρου οφελη
συμπληρωμα σιδηρου σε μωρο που θηλαζει
Χαπια σιδηρου ροζ
συμπληρωμα σιδηρου σε υγρη μορφη