.

Καθαρισμός: Το Α ΚΑΙ Ω για λαμπερό δέρμα

Posted by   ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
05.12.2016
0

Ακνεϊκά δέρματα: Οδηγίες για περιποίηση στο σπίτι

1. Καλός καθαρισμόςκαθημερινά με δερματολογικό μη φαγεσωρογόνο καθαριστικό:
 - Πλύσιμο προσώπου πρωί και βράδυ με αφρώδες σμηγματορυθμιστικό καθαριστικό. Αποφεύγετε τη περιοχή γύρω από τα μάτια διότι αυτού του τύπου τα καθαριστικά αφυδατώνουν και ξηραίνουν αυτή την περιοχή.

2. Ντεμακιγιάζ: - Απαραίτητες δύο κινήσεις ντεμακιγιάζ
                        - Δεν μένουν ρύποι στην επιδερμίδα 
                        - Δεν δημιουργούνται νέα σπυράκια
                        - Δεν φράσσονται οι πόροι
 α.- Χρησιμοποιήστε νερά ντεμακιγιάζ, ότι καλύτερο για τα λιπαρά δέρματα αφού δε δημιουργούν επιπλέον λιπαρότητα και είναι κατάλληλα και για την περιοχή των ματιών.
    - Εαν σας αρέσει η αίσθηση του νερού στο δέρμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο ντεμακιγιάζ αφρώδη δερματολογικά μη φαγεσωρογώνα καθαριστικά που είναι ουδέτερα και κάνουν και για την περιοχή των ματιών.
 β.- Ολοκληρώστε το ντεμακιγιάζ με σμηγματορυθμιστική λοσιόν που ρυθμίζει το σμήγμα και αφήνει τους πόρους καθαρούς περνώντας απαλά όλο το πρόσωπο (όχι στα μάτια).
 γ.- Εαν χρειαστεί επιπλέον ντεμακιγιάζ στα μάτια επιλέξτε τα ειδικά δερματολογικά καθαριστικά ματιών που δεν ερεθίζουν και διώχνουν και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ. Τα διφασικά καθαριστικά (νερό + λάδι) αφαιρούν και αδιάβροχη μάσκαρα.

3. Εαν ακολουθείτε αγωγή με τρετινοΐνη θυμηθείτε ότι το δέρμα σας μετά από λίγο διάστημα γίνεται πλέον ξηρό και αφυδατωμένο.
 α. - Πλύσιμο προσώπου πρωί βράδυ με ενυδατικό καταπραϋντικό καθαριστικό που δεν ξηραίνει και ηρεμεί το πρόσωπο από τυχόν κοκκινίλες κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
 β. - Ντεμακιγιάζ με νερό ντεμακιγιάζ ή αφρώδες καταπραϋντικό καθαριστικό. Κατάλληλα και για τα μάτια. Ακολουθεί καταπραϋντική (όχι σμηγματορυθμιστική) λοσιόν που ολοκληρώνει το ντεμακιγιάζ, παίρνει τους ρύπους και ενυδατώνει.

4. Δύο φορές την εβδομάδα στο σπίτι κάνετε μάσκα καθρισμού. Οι καθαριστικές μάσκες με πράσινη άργιλο κυριώς καθαρίζουν σε βάθος και συμπληρώνουν το καθαρισμό. Απλώνετε σε παχύ στρώμα και αφήνετε 10 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Θυμηθείτε καθαρό δέρμα = λαμπερό δέρμα     

Χριστίνα  Σδόγγου
Φαρμακοποιός-Ομοιοπαθητικός
   

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση
MyPharmacy