.

Θηλασμός

Posted by   ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
14.12.2016
0

ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ? 

  1. Τις πρώτες μέρες δεν έχεις γάλα! Λάθος! Έχεις  το πρωτόγαλα και είναι το μόνο που χρειάζεται το νεογέννητο μωρό σου, καθώς αποτελεί  ένα «ζωντανό εμβόλιο» και είναι στην κατάλληλη ποσότητα για το μωρό σου.  Η καλύτερη αρχή για τον θηλασμό είναι να βάλεις το μωρό στο στήθος αμέσως μετά τη γέννηση του.
  2. Ε, να δίνεις και λίγο συμπλήρωμα… Λάθος! Αν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος, όσο θηλάζεις σωστά, συχνά και ανεμπόδιστα, το γάλα σου επαρκεί! Αν δίνεις στο μωρό σου συμπλήρωμα υποκατάστατου μητρικού γάλακτος σε σκόνη, το δικό σου γάλα μειώνεται.
  3. Βάλε όρια από την αρχή! Λάθος! Τα όρια και οι περιορισμοί είναι που δημιουργούν τα προβλήματα! Ξέχνα το ρολόι!
  4. Να πλένεις το στήθος σου πριν και μετά το θηλασμό! Λάθος! Το γάλα που μένει επάνω προστατεύει τις θηλές σου ενώ το νερό και το σαπούνι τις ξεραίνει και είναι πιο εύκολο να πληγωθούν!
  5. Όχι στις πολλές αγκαλιές… ναι στην πιπίλα! Λάθος! Η αγκαλιά κανέναν δεν έβλαψε ή κακοέμαθε ποτέ! Το μωρό δεν έχει ανάγκη το καουτσούκ ή τη σιλικόνη αλλά τη σωματική επαφή με τη μαμά του!
  6. Πρόσεχε τί τρως! Δεν επιτρέπονται όλα… λάθος! Δεν υπάρχει λόγος για προκαταβολικούς περιορισμούς στη διατροφή σου! Φρόντισε απλά, να τρέφεσαι ικανοποιητικά!
  7. Αν πάρεις φάρμακα κόψε το θηλασμό! Λάθος! Τα περισσότερα φάρμακα είναι συμβατά με το θηλασμό! Ζήτησε από τον γιατρό σου μια «φιλική» αγωγή!   
  8. Αν καπνίζεις κόψε το θηλασμό! Λάθος! Το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό. Είναι βλαβερό για το μωρό ανεξάρτητα από το αν η μητέρα θηλάζει ή όχι!
  9. Όχι βαφές μαλλιών, τη γυμναστική, τα σφραγίσματα… τα παραπάνω δεν αποτελούν αντένδειξη για το θηλασμό!
  10. Μέχρι πότε θα θηλάζεις; Φτάνει πια! Αυτό… θα το αποφασίσεις εσύ και το παιδί σου ΜΟΝΟ! Δεν υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο! Η UNICEF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), συνιστούν ότι ο μητρικός θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται με κατάλληλες συμπληρωματικές τροφές για δύο ή και πλέον χρόνια.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση
MyPharmacy