Μη χάσετε σήμερα!
small logo
Μενού

Αντηλιακά

Αντηλιακά προσώπου και σώματος για κάθε τύπο δέρματος και κάθε ανάγκη.

Αντηλιακά προσώπου με δείκτη προστασίας SPF30 και SPF50, αντηλιακό προσώπου με χρώμα ή χωρίς, αντηλιακό προσώπου για ακνεικό δέρμα (πρόσωπο με ακμή ή τάση προς ακμή), αντηλιακό προσώπου κατά των πανάδων και κηλίδων, αντηλιακό προσώπου με αντιρυτιδική προστασία.

 

Αντηλιακά Προσώπου ↴

Αντηλιακά προσώπου Αντηλιακά προσώπου SPF30+ Αντηλιακά προσώπου SPF50+
Αντηλιακά προσώπου με χρώμα Αντηλιακά προσώπου για πανάδες Αντηλιακά προσώπου ανα εταιρία

Αντηλιακά Σώματος ↴

✓ Αντηλιακά σώματος ✓ Αντηλιακά σώματος SPF30+ ✓ Αντηλιακά σώματος SPF50+
✓ Αντηλιακά σώματος με χρώμα ✓ Αντηλιακά σώματος για πανάδες ✓ Αντηλιακά σώματος ανα εταιρία

 

 

Αντηλιακά Πακέτα ↴

Αντηλιακά Πακέτα 1+1 Frezyderm Αντηλιακά Korres Αντηλιακά
Bioderma Αντηλιακά Panthenol Αντηλιακά Ducray Αντηλιακά
Bepanthol Αντηλιακά Luxurius Αντηλιακά Castalia Αντηλιακά
Polysianes Αντηλιακά Hydrovit Αντηλιακά La Roche Posay Αντηλιακά
Avene Αντηλιακά Vichy Αντηλιακά Apivita Αντηλιακά
Lierac Αντηλιακά Galenic Αντηλιακά Froika Αντηλιακά
Nuxe Αντηλιακά A-Derma Αντηλιακά Uriage Αντηλιακά

 

 

 

Παιδικά Αντηλιακά ↴

Αντηλιακά Πανάδων ↴

Παιδικά Αντηλιακά Αντηλιακά Πανάδων

 

 

 

Οδηγός επιλογής σωστού αντηλιακού

 

Έρευνες έχουν δείξει πως μόνο το 43% γνωρίζει τι σημαίνει αντηλιακή προστασία και πως να προστατευτεί. Αυτός ο οδηγός δημιουργήθηκε με σκοπό να σας ενημερώσει και στη συνέχεια να σας προστατέψει σωστά με κατάλληλα προϊόντα αντηλιακής προστασίας.

 

Ξεκινώντας, θα σας απαντήσουμε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις.

 

 

Ε: Για ποιο λόγο χρειάζομαι αντηλιακό το χειμώνα;


Α: Το αντηλιακό είναι απαραίτητο στις περιοχές του προσώπου και του σώματος για την προστασία μας απο την Ηλιακή ακτινοβολία που δρά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο χειμώνας όπως και το φθινόπωρο δεν εμποδίζουν και δεν επιρρεάζουν την δράση των υπεριώδων UVA & UVB. Αντιθέτως μάλιστα, φαίνεται να δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί εσφαλμένα πιστεύουμε πως ο χειμερινός Ηλιος δεν μπορεί να μας βλάψει, παρακάμπτοντας έτσι την οποιαδήποτε αντηλιακή προστασία απο μέρους μας.

 

 

Ε: Προστατεύει η αντηλιακή προστασία που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο και σώμα απο τον καρκίνο του δέρματος;


Α: Ναι! Τα αντηλιακά προϊόντα προσώπου & σώματος προλαμβάνουν και δρουν ως φιλμ προστασίας στο δέρμα μας έναντι στην ηλιακή ακτινοβολία που έχει ως αποτέλεσμα τις αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης τον καρκίνου του δέρματος. Τα αίτια που προκαλούν τον καρκίνο του δέρματος απο την Ηλιακή ακτινοβολία αντιμετωπίζονται προτού εισχωρήσουν στο δέρμα και δημιουργήσουν ανεπανόρθωτες δερματικές βλάβες. Στο Online Φαρμακείο MyPharmacy.gr θα βρείτε ελεγμένα προϊόντα με ασφαλή λειτουργια.

 


Ε: Συμβάλει ο Ήλιος στην πρόωρη γήρανση του δέρματος;

 

Α: Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως το 90% απο τα σημάδια της γήρανσης που εμφανίζονται σε πρόσωπο και σώμα οφείλονται στην εκτεταμένη ηλιακή έκθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με το «Clinical, Cosmetic & Investigational Dermatology», κάθε αύξηση των δερματικών βλαβών απο την ηλιακή ακτινοβολία κατα 2%, προκαλεί την γήρανση του προσώπου κατά 3 χρόνια. Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες UVA & UVB μπορούν να αποχρωματίσουν το δέρμα και ταυτόχρονα να μειώσουν την ελαστικότητα του και να αλλοιώσει την υφή του δέρματος σας.
 

 

Ε: Χρειάζομαι την ίδια ποσότητα αντηλιακού όταν έχω μαυρίσει;

 

Α: Αυτό αποτελεί ένα απο τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε. Το μαυρισμένο δέρμα απορροφά ταχύτερα την ηλιακή ακτινοβολία κατά 90% την υπεριώδη ακτινοβολία UVB. Αυτό σημαίνει πως ο κίνδυνος της γήρανσης αυξάνεται περισσότερο. Ένα ακόμα σημαντικό λάθος είναι πως θεωρούμε το λάδι μαυρίσματος ή σώματος πως μας προσφέρει αντηλιακή προστασία επειδή παρέχει αντηλιακό δείκτη, π.χ. SPF10, SPF15 κ.λ.π. Το λάδι θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος και για μέγιστα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε το μετά το μπάνιο σας, σε σκιά, μακριά απο ηλιακή ακτινοβολία.

 

 

Ε: Είναι όλα τα αντηλιακά προϊόντα προσώπου και σώματος το ίδιο κατάλληλα για μένα;

 

Α:  Θα πρέπει να διαλέγετε αντηλιακό σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τον φωτότυπο που ανήκετε. Ο φωτότυπος σε κάθε άνθρωπο καθορίζεται απο το χρώμα του δέρματος, των ματιών και των μαλλιών του. Συνολικά υπάρχουν 6 φωτότυποι και οι Έλληνες συνήθως ανήκουν στον τρίτο και τέταρτο φωτότυπο, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Ο τρίτος και τέταρτος φωτότυπος δηλώνουν πως η αναγκη για αντηλιακή προστασία είναι υψηλή εως μέτρια για τους ενήλικους και για τα παιδιά απο πολύ υψηλή εως υψηλή. Ο φωτότυπος δηλώνει και τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος για ενήλικες και παιδιά. Περισσότερο φαίνεται να κινδυνεύουν τα άτομα που ανήκουν στον πρώτο εώς τον τρίτο και χαρακτηρίζονται απο φυσικά κόκκινα ή ξανθά μαλλιά, με πολύ ανοιχτά μάτια και άτομα που μπορεί να έχουν φακίδες στο δέρμα. Ακολουθεί πίνακας αναγνώρισης φωτότυπου για να μπορέσετε να διακρίνετε ευκολότερα και με ασφάλεια σε ποιον τύπο ανήκετε.

 

Τύπος 1: 

Το δέρµα είναι πολύ ανοιχτό, διαφανές και ευαίσθητο, µε πολλές φακίδες ενώ τα µαλλιά είναι ανοιχτά ξανθά, πορτοκαλί ή κόκκινα. Παθαίνει πάντα έγκαυµα στον ήλιο χωρίς ποτέ να µαυρίζει. Αυτός ο τύπος έχει και τον χαρακτηρισμό "Ο Κέλτικος".

 

Τύπος 2: 

Το δέρµα είναι ανοιχτό µε τάσεις σε φακίδες, ενώ τα µαλλιά είναι ξανθά. Πάντα κοκκινίζει πριν µαυρίσει ενώ χάνει γρήγορα το χρώµα και καίγεται πολύ εύκολα. Αυτός ο τύπος συντάται ως "Γερμανικός" ή "Ευαίσθητος".

 

Τύπος 3 (Κανονικός): 

Το δέρµα είναι ανοιχτό χωρίς φακίδες ενώ τα µαλλιά ανοιχτά καστανά. Αυτό το δέρµα µαυρίζει πάντα αλλά κοκκινίζει αρκετά συχνά πριν το µαύρισµα.

 

Τύπος 4 (Μεσογειακός): 

Το δέρµα είναι ανοιχτό καστανό ενώ τα µαλλιά σκούρα καστανά ή µαύρα. Μαυρίζει πάντα εύκολα και µε διάρκεια πολύ σπάνια κοκκινίζει και καίγεται.

 

Τύπος 5: 

Το δέρµα είναι αρκετά µελαψό και µαυρίζει αµέσως πολύ βαθιά. Ο τύπος αυτός είναι πολύ ανθεκτικός, και σπάνια παθαίνει έγκαυµα. Αυτός ο τύπος είναι γνωστός και ως "Λατινοαμερικανικός".

 

Τύπος 6: 

Το µαύρο δέρµα δεν κοκκινίζει ποτέ και είναι πολύ ανθεκτικό. Εδώ ανήκει η µαύρη φυλή.

 


 


Θυμηθείτε πως η πρόληψη είναι πιο σημαντική απο την αντιμετώπιση και κοστίζει πολύ λιγότερο.

 

 

Οδηγός χρήσης αντηλιακού σε πρόσωπο και σώμα

Πώς να φοράμε σωστά αντηλιακό
Χρειάζεται να βάζουμε ποσότητα αντηλιακού που αντιστοιχεί σε 5 κουταλάκια του γλυκού σε όλο μας το σώμα.
- ½ κ.γ. σε κάθε χέρι
- ½ κ.γ. στα πρόσωπο, στα αυτιά, στο λαιμό και τον σβέρκο
- 1 κ.γ. σε κάθε πόδι
- 1 κ.γ. στο στομάχι και το στέρνο
- 1 κ.γ. στην πλάτη
Τα παραπάνω αντιστοιχούν σε 6 κουταλάκια του γλυκού ή σε 36 γραμμάρια. Αυτές είναι οι ελάχιστες ενδεικτικές ποσότητες. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να περιοριστούμε σε αυτές αλλά να τις αυξήσουμε για πολύ καλή προστασία.
Πόσο συχνά να φοράμε αντηλιακό;
Είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό 30 λεπτά πριν βγούμε έξω για να βεβαιωθούμε πως θα στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια, μόλις τακτοποιηθούμε στην παραλία, θα πρέπει να ξαναβάζουμε για να εξασφαλίσουμε συμπαγή και ομοιόμορφη κάλυψη. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να το ανανεώνουμε κάθε 2 ώρες. Αν κολυμπήσουμε ή σκουπιστούμε με την πετσέτα μας (μετά από μια παρτίδα ρακέτες), τότε θα πρέπει να επαναλάβουμε. Ένας πρακτικός κανόνας υπαγορεύει πως μια συσκευασία αντηλιακού θα πρέπει να διαρκεί μόνο 10 μέρες όταν γίνεται έκθεση σε υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία.

Συχνές παραλείψεις
Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν φορά αντηλιακό πριν φύγει από το σπίτι αλλά προτιμά να φτάσει στην παραλία για να το χρησιμοποιήσει. Επίσης, πολλοί δεν γνωρίζουν πως πρέπει να επαναλαμβάνουν κάθε 2 ώρες.
Ένα άλλο ζήτημα είναι η ποσότητα που χρησιμοποιεί κανείς. Δερματολόγοι διαπιστώνουν πως ο μέσος όρος ποσότητας αντηλιακού που φοράμε είναι τόσο μικρός που κάνει τον δείκτη προστασίας SPF 50+ να συμπεριφέρεται σαν SPF 20.
Μάλιστα, οι περισσότεροι βάζουμε αντηλιακό σε ποσότητα κάτω του μισού σε σχέση με την ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς ώστε απολαύσει την προστασία που αναφέρει το προϊόν.

7+1 συμβουλές για σίγουρη αντηλιακή προστασία
Περιορίστε την άμεση έκθεση στον ήλιο, ειδικά μεταξύ 12:00 π.μ. και 4 μ.μ. όταν η ακτινοβολία UVΒ – η οποία προκαλεί εγκαύματα και μακροπρόθεσμες βλάβες των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος – είναι πιο έντονη.
1. Μην παραλείπετε να ενυδατώνετε εντατικά τον οργανισμό σας, πίνοντας άφθονο νερό, χυμούς ή γρανίτες φρούτων.
2. Προτιμήστε ελαφρά γεύματα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό όπως το αγγούρι, το μαρούλι, η ντομάτα, το καρπούζι και οι φράουλες.
3. Φορέστε καπέλο και γυαλιά ηλίου για να προσφέρετε έξτρα προστασία στο πρόσωπό σας και το κεφάλι σας, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το στυλ σας!
5. Εφαρμόζετε το αντηλιακό σας 20-30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, καθώς αυτός είναι ο απαιτούμενος χρόνος που χρειάζεται για να ξεκινήσει να δρα αποτελεσματικά στο δέρμα μας.6. Ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό σας, ειδικά μετά από το κολύμπι ή την έντονη εφίδρωση – για παράδειγμα μετά από ένα ματς με ρακέτες – αφού τα δραστικά συστατικά του αντηλιακού διαλύονται όταν εκτίθενται στον ήλιο.
1. Φροντίστε να καλύπτετε ομοιόμορφα με το αντηλιακό ακόμα και τα δύσκολα σημεία, όπως αυτιά, μέτωπο, μύτη, πέλματα και πίσω από τα γόνατα.